2020. január 15., szerda

Angol nyelvtanulás Corkban, Írországban

Valamiért az angol nyelvtanulóink körében Írország kevésbé népszerű úti cél. Ha odamennek, akkor is inkább Dublint választják, pedig van nyelviskolánk Corkban és Galwayben is. Most szeretném megmutatni Corkot, hátha kedvet kaptok.



Írország délnyugati részén található, a Lee-folyó partján. Kisvárosi, mégis kozmopolita - nekem máris tetszik ez a kombináció :) Hangulatos kávézok, művész galériák, szokatlan múzeumok és természetesen a tipikus helyi bárok, isteni csapolt sörökkel fogadják a látogatókat. A piacok szerelmeseinek pedig ott az English Market, ahol minden földi jót megtalálnak. Cork környékén gyönyörű természeti látnivalók várnak: történelmi kastélyok, vad sziklás partok, barlangok és Cobh keserűen édes kikötővárosa, ahonnan sokan vándoroltak el a jobb élet reményében, de innen indult a Titanic is, utolsó végzetes útjára, melynek emlékére múzeumot állítottak.
Olyan hírességek szülővárosa, mint: Rory Gallagher, Cillian Murphy, Roy Keane, Michael Collins, Colin Farrell, Ronan O' Gara vagy Graham Norton.

Remélem, hogy sikerült átadni egy kicsit a hely hangulatából! 
Ha szívesen mennél ide angol nyelvtanfolyamra, az iskoláról itt találsz bővebb leírást:
https://nyelvtanfolyamkulfoldon.hu/ir…/cork-nyelvtanulas/cec

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése